Forest, Mala-Kettingen

We zijn een paar dagen op vakantie geweest in Luxemburg. Wat een prachtig land  is Luxemburg toch en wat heeft het veel bossen. Wij wandelen graag dus dat was genieten!

Wandelen in een bos zorgt voor rust maar geeft mij ook energie.  

Ik ben gefascineerd door bomen en ik werk ook graag met het Tree of life symbool in mijn sieraden en creaties.

Bomen en hun betekenis

Elke boom kent een eigen symboliek. Deze komt vaak voort uit religieuze tradities of uit de volkscultuur. Wereldwijd hebben bomen hierdoor een bijzondere, heilige of rituele betekenis gekregen. Bomen symboliseren door hun gestage groei het leven van geboorte naar dood, van begin naar einde, van aarde naar hemel. Bomen dienen als symbool om herinneringen levend te houden.

Ik heb een serie van mala’s gemaakt die ik Forest heb genoemd. Elke mala van deze serie is naar een boom in onze tuin vernoemd en bevat een mooie hanger en edelsteenkralen die in een link hebben met het bos en de natuur. Ook zitten er in elke mala meerdere uitgesneden hematiet tree of life kralen in verwerkt.

 

Mala 🌳 🌳Eik 🌳🌳, in deze handgeknoopte mala zijn kralen gebruikt van mosagaat, boomagaat, hematiet en versteend hout. De prachtige hanger is een druppelvorm van versteend hout. De totale lengte van de mala is 60 cm.

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

Mala 🌲🌲 Ceder 🌲🌲, in deze handgeknoopte mala zijn kralen gebruikt van mosagaat, boomagaat, hematiet en rhyoliet.  De prachtige hanger is een donut van mosagaat. De totale lengte van de mala is 65 cm. 

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

Mala 🍁🍁Prunus 🍁🍁, in deze handgeknoopte mala zijn kralen gebruikt  van mosagaat, tibetaanse agaat, bruine streep agaat en hematiet. De  prachtige hanger is een donut van agaat. De totale lengte van de mala is 62cm. 

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Mala 🌿🌿 Ginkgo Biloba 🌿🌿, in deze handgeknoopte mala zijn kralen gebruikt van hout, aventurijn, bruine streep agaat, tibetaanse agaat, hematiet en afrikaanse jade. De prachtige hanger is van agaat. De totale lengte van de mala is 63 cm. 

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Mala 🍂🍂 Berk 🍂🍂, in deze handgeknoopte mala zijn kralen gebruikt van hout, aventurijn, tibetaanse agaat, hematiet en afrikaanse jade. De prachtige hanger is van agaat. De totale lengte van de mala is 63 cm. 

🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂